tisdag 30 november 2010

4-årsjubileum och julbord

Igår firade Markus och jag 4-årsjubileum, och på lördag firar vi att det var sex år sedan vi träffades och blev bästa vänner + "som att vi var tillsammans". Vi firade med Markus hemmagjorda glögg och mina hemmagjorda lussekatter. Och fotbollstokiga som vi är kunde det inte bli bättre än att vi såg Barcelona vinna med 5-0 över Real Madrid. Fantastiskt firande!

Idag är det -12 grader och blå himmel. Fin dag! Ikväll blir det julbord med jobbet, ska bli väldigt trevligt! De har mycket vegetariskt, så det är jag glad över. Det får bli bilder och matskriverier ikväll när jag kommer hem.

Ha en fin dag allihopa!

måndag 29 november 2010

Julklappar och välgörenhet

Jag brukar alltid kombinera julklappar med välgörenhet. Ett bra sätt att hjälpa dem som inte haft samma tur som jag i livet, och även ett fiffigt sätt att komma ifrån kommersialismen kring jul.
Brukar handla julklappar från Unicef, WWF och liknande. Min familj har till exempel fått kort om att en get är skänkt till en familj eller att utsläppsrätter har köpts i deras namn.
En favorit är att köpa Faktums almanacka. Faktum är en tidning som säljs av hemlösa i Göteborg och till jul säljs en almanacka med olika tema. I år är det 12 hemlösa som fotats av en världskänd fotograf, där de gestaltar deras drömyrke. Artikel om detta finns här; GP - Kraschade drömmar


Länkar till olika bra alternativ;
bidra.nu (massa olika välgörenhetsjulklappar samlade)
http://www.unicef.se/butik (för materiella saker att köpa, men som går till välgörenhet)
http://www.unicef.se/stod-oss/gavoshop/kategorier/13-paket (gåvoshop, som t ex vaccination eller myggnät)
http://www.pandaforsaljningen.se/default.asp?what=produkter2010 (Världsnaturfonden)
http://www.faktum.nu/web/Kalender_2011.aspx (Faktums almanacka)
http://www.utslappsratt.se/ (för miljön)

söndag 28 november 2010

Mmm underbara lussekattsdoft!

Nu står lussekatterna och svalnar i köket och oj vad det doftar gott! Massa fin julmusik, goda lussekatter och jag är helt pirrig i kroppen! Mysfaktor är oerhört hög just nu. Längtar tills sambon kommer hem och kan dela det med mig.

 

Lussekattsbak

I detta nu står lussekatterna på jäsning nummer två, färdigrullade på plåten. Snart kommer det att dofta ljuvligt här hemma! Lyssnar på julmusik och myser för glatta livet.

Tyvärr har Markus en tung dag på jobbet då han kör Göteborg-Kalmar, Kalmar-Göteborg. Mycket snö och förseningar! Så han kommer inte hem till 22 utan förmodligen rätt långt senare. Sedan var det en som hade hotat att hoppa framför tåget, så Markus fick köra i 10 km/h en lång bit för att eventuellt hinna stanna. Ingen rolig första advent för alla tyvärr. 
Hoppas att alla ni andra haft det mysigt och får en mysig kväll! Foton på lussekatterna kommer senare när de är klara.

Första advent

Min första advent firas på jobbet, då jag jobbat hela natten och nu ska fortsätta jobba till 15.15. Ska göra lite adventsfint här hos honom som jag är personlig assistent åt. När jag kommer hem ska jag baka lussekatter och ikväll efter 22 när Markus kommit hem blir det glögg, pepparkakor och lussekatter, så det blir en riktigt mysig avslutning på dagen!


Oj, nu vräker snön ned! Riktigt stora flingor dessutom. Får verkligen ta det lugnt när jag ska köra hem sedan. Hade varit skönare att åka spårvagn hem.
Ska blir roligt att läsa om hur ni andra firar denna supermysiga dag! Glad första advent allihop!

lördag 27 november 2010

Ljusmys

Det blev inget lussekattsbak igår då jag blev lite sjuk. Nu mår jag bättre så jag ska nog ta och baka idag istället. Ska även bege mig in till stan och flanera på julmarknaden i Norstan samt leta efter nya träningsbyxor. Vad har ni för planer för dagen?

Första advent imorgon, så synnerligen mysigt! Jobbar dock inatt + imorgon, slutar vid 15 och då ska jag på min kusins 20-årskalas. Får adventsmysa sent på kvällen när Markus slutat jobba vid 22.02.

En iakttagelse; olika ljus beter sig olika. Ikealjusen blir mer mjuka och det lite dyrare stearinljuset blir som ett nät, jag föredrar det sistnämnda.




 

fredag 26 november 2010

Glöggmys och katt- och glitterlek

Nu har Markus och jag packat upp lådorna med julsaker och sorterat vilket som ska upp, och vilket som ska tillbaka in i förrådet. Ett gyllene tillfälle för Glenn och Folke att leka med glitter och dylikt!

I övrigt är det glögg och pepparkaka med ädelost som gäller, tillsammans med På spåret. Markus är lokförare och svarar alltid rätt långt före mig. Han känner ofta igen "mhm, sådana skyltar har de i..." eller "den typen av räls används i..." eller så kör de där Markus kör och då blir det jättelätt.






 

Lussekattsbak

Idag ska jag baka lussekatter med min kusin Jenny. Ska dit efter jobbet och det ska bli synnerligen mysigt! Har sett fram emot att få baka och äta lussekatter igen, har inte smakat någon än. Förra året när vi bakade blev det lite tokigt med jäsningen som ni kanske minns från bilderna... Vi tänkte inte göra samma misstag i år.


Ser att lussekatterna utan saffran tar slut ungefär lika fort som de med saffran, i affärerna jag varit i hittills. Har ju skrivit om det innan att det är vanligt utan saffran i Västra Götalandsregionen, vilket jag tycker är intressant. Skulle vilja gå till botten med hur det kommer sig. Har själv växt upp med lussekatter utan saffran.


Ha en fin dag allihop!

torsdag 25 november 2010

André Pops, årets julvärd!

Nu vid 10.30 hade SVT presskonferens där de presenterade årets julvärd. Och det blev André Pops! Hurra! Jag gillar honom jättemycket och följer Vinterstudion slaviskt. Gött! Älskar ju sport, så det här passar mig perfekt. Spännande med en helt otippad också. Kan dock tänka mig att de som inte tittar på SVT Sport inte är helt med på noterna eller jätteförtjusta. Men jag tror att det kommer bli top notch!

Vad tycker ni andra? 

Bild från svt.se

onsdag 24 november 2010

Julpyntat hem

Eftersom GP var här idag så gjorde jag jul hemma redan idag. Julgardiner i alla rum, adventssljustakar och så vidare. Börjar med bilder på kök och vardagsrum, så tar jag datorrummet och sovrummet någon annan dag. Det syns nog inte så bra på bilderna, men gardinerna är röda med guldtrådar i, tror att det är jute. Stjärnan i köksfönstret lyser inte riktigt så galet starkt i verkligheten som det ser ut på bilden. Gjorde även fint ute på altanen, så nu är där både gran och grannt, hehe.





Göteborgs-Posten på besök

Idag ska jag ta fram julen hos oss. Göteborgs-Posten kontaktade mig och frågade om de får komma och fota och intervjua mig till något slags julreportageaktigt de ska ha på deras nätupplaga gp.se. Och det fick de, så nu ska adventsljusstakar och julgardiner upp så att det blir mysiga bilder. Annars hade jag nog väntat någon dag till. Foton på julbestyren kommer senare!

tisdag 23 november 2010

Snöig mysmorgon

Det snöade mycket igår när jag lade mig, och imorse var det vitt ute och plogbilen körde runt för glatta livet. Köpte granris igår som jag lade på altanen tills jag skulle arrangera det på spaljén, nu är den täckt av snö. Mysigt! Nu har vi en balkong över så det har inte kommit så mycket på altanen, men på gräset utanför är det ett gäng centimeter i alla fall.

Ska sätta mig och äta frukost och titta ut på snön, med levande ljus, innan jag åker till jobbet. Om inte någon spårvagn spårat ur och stoppar all spårvagnstrafik...


måndag 22 november 2010

Snö, snö och snö

Snön både kom och försvann i helgen, men nu har den kommit igen! Det snöar stora, härliga flingor och det ska snöa hela dagen idag och imorgon. Sedan ska det vara runt -8 i flera dagar och snöa från och till veckan ut. Hurra! Jag är väldigt exalterad!
 

söndag 21 november 2010

Julhelg med tjejerna

Nu är hon 9.15 på morgonen och tjejerna ligger och sover än. Vi har hittills haft en oerhört mysig helg! På fredag kom de allt eftersom de slutade sina jobb och när alla var samlade på kvällen spelade vi Pictionary och myste som aldrig förr. Och visst började det snöa på kvällen och var helt vitt på morgonen sedan!

På lördagen skulle vi till Gunnebos julmarknad och sedan Jul på Liseberg, men vi omarbetade våra planer. Vi gjorde julgodis på förmiddagen, spelade och sedan valde vi att åka den längre biten till Tjolöholms slott istället. Och deras julmarknad vad fenomenalt mysig! Sedan blev det spel och mys med julgodis hela kvällen.

Tina hade även med sig en överraskning på foten, en tatuering med våra initialer - Tina, Susanne, Sara, Therese. Så fint! Vi har varit bästa vänner sedan barnsben och jag älskar dem så mycket!

Nu vaknar de andra tjejerna och vi ska fortsätta söndagens mys!






torsdag 18 november 2010

Snö imorgonnatt!

När jag åkte hem från jobbet för en liten stund sedan så uppdaterade jag mig på vädret på yr.no:s app på telefonen, och det ska snöa i Göteborg på fredagkväll- och natt! Från 20 på fredagkväll till 10 på lördagmorgon ungefär. Det bådar väldigt gott inför helgen!

Suddigt, snett och vint, men såhär ser Gustaf Adolfs torg ut nu ungefär.


Pirrig i magen

Imorgon kommer ÄNTLIGEN mina tre närmaste vänner hit och vi ska ha julmyshelg (som jag tjatat om flera gånger)! Jag är så glad, vi har haft nedräkning i tio veckor då vi bokade denna helg. Att få ihop en helg alla fyra kan är inte det lättaste när alla jobbar och bor på olika ställen.

Först kommer Tina redan 9.30, då blir det vörtbrödsbak och Wii. Sedan kommer Sara middagstid och Susanne senare på kvällen från Karlstad. Under helgen blir det julmarknad på Gunnebo slott, jul på Liseberg, Pictionary, tävling om vilka som ska sova i vår Tempursäng (det är inte ens säkert att jag själv får ligga där haha) osv. Åh det är alltid så roligt och mysigt att träffas!

onsdag 17 november 2010

Vilken ljuvlig morgon!

Vilken fantastiskt morgon det är idag! -4,4 grader, frost, och det var mörkt ute och mysig belysning när jag åkte till Friskis vid sju, och sedan sol och blå himmel när jag åkte därifrån. Pigg och med fantastiskt väder, vilken start på dagen!

Idag blir det lite julmusik och donande inför helgen då min tre närmaste vänner kommer för julmyshelg, som jag tidigare nämnt.



tisdag 16 november 2010

Julmusik?

Jag trodde inte att jag skulle vilja lyssna på julmusik än på ett litet tag, får inte rätt känsla om jag lyssnar för tidigt. Men idag blev jag oväntat sugen och lyssnade på random jullåtar i min julmapp på iTunes. Det var supermysigt och jag fick en väldigt härlig känsla i kroppen. Tror det faktum att Jul på Liseberg öppnat och att mycket julbelysning kommit upp i stan har skapat denna julstämning hos mig. 

Imorgon onsdag öppnar Tjolöholms Slotts julmarknad, har inte varit där men förstår att det är väldigt mysigt. Får se om jag kan hinna åka dit i år, hoppas det. De har öppet onsdag-söndag denna vecka. tjoloholm

Vörtbröd och ljuslyktor

Från maj till november längtar jag efter vörtbröd som är bland det godaste jag vet. Och igår hittade jag det i affären och blev så glad! Tänk att något så trivialt som bröd kan göra en så glad? Så efter jobb och två timmar träning kom jag hem och åt vörtbröd, prästost och rödbetssallad till Fotbollsgalan. 

I helgen var mamma och pappa här och jag tände ljuslyktor både inne och ute, och det är verkligen stämningsfullt!




söndag 14 november 2010

Julstaden Göteborg

Imorse när jag körde till jobbet var det mörkt och Julstaden Göteborg tände ljusen i fredags, så det var så vackert och mysigt. Knappt en människa ute vid sju en söndagmorgon och allt var så lugnt och fint. Och nu i skrivande stund sjunger Måns Zelmerlöw en jullåt från sin julskiva på TV4 Nyhetsmorgon. Bra start på dagen!



lördag 13 november 2010

Jag vill ha snö!

Satt och tittade på foton från förra julen och dagarna efter, och då hade vi superjättemycket snö. Normal mängd för norra Sverige, men massivt för Göteborg. Jag hoppas att vi kan få lika mycket - och lika långvarigt - snö i år igen, det vore så mysigt! Längtar extra mycket när jag ser lisasjul fina snöfoton.

Såhär såg det ut utanför fönstret förra året;



fredag 12 november 2010

Julhandlingen hittills

Fotade lite av vad jag köpt hittills, dels på Gekås och sedan fick jag tag på en del igår också. Nu är jag snart klar med årets julinköp, vilket känns väldigt bra! Glöggset funderar jag på att köpa ett nytt, har bara fyra muggar till mitt nuvarande och det är lite knapert. Sedan är jag inte säker på adventsstakesituationen i köket och vardagsrummet, så det ska jag fundera lite på. Och förmodligen lägga upp bilder på det för att be om era åsikter om vad som blir bäst.

Hittade en vit duk + löpare på Hemtex igår, som jag blev väldigt nöjd med. Löparna kommer att ligga på kortsidan, dvs mellan stolarna mitt emot varandra, fast bara på varannan plats för annars blir det knappt någon vit duk kvar.

Eftersom julgardinerna är röda med guldtrådar i så blir det guld/rött-tema i granen, så jag köpte en guldstjärna och guldglitter, kulor tror jag att jag har sedan innan (vi har inte inventerat än).

På Gekås köpte jag massa ljus (de fyra på bilden kommer att vara adventsljus), tomtebloss, tre julfilmer (Astrid Lindgrens jul, Nu är det jul igen 2 och 3 för 49:- styck), muffinsjulformar, julklappspapper, julgransbelysning, utebelysning, julgransmatta och så lite spel och julklappar till våra syskonbarn. Och juleskum såklart.




 

torsdag 11 november 2010

Mer julhandling

Fick ju inte tag på allt på Gekås igår, så idag ska jag leta vidare efter resten. Två nya adventsljusstakar, julgranskulor, julgransstjärna, julgransglitter, köksduk och ett nytt glöggset. Ska åka runt och leta lite varstans, hoppas att jag hittar det mesta. Tänkte att Markus skulle följa med, men han sover än och jag orkar inte vänta längre.

 

onsdag 10 november 2010

Gekås julutbud

Var som tidigare nämnt på Gekås idag, men köpte inte så mycket från julavdelningen. Det fanns inte så mycket i min smak, men jag köpte julgransbelysning, utebelysning, julgransmatta, julservetter och något julklappspapper. Annars blev det stearinljus, schampo och lite godis. Det var mycket folk så vi sket i det mesta och gick igenom på mindre än två timmar, man blir fort trött när man får gå slalom bland alla kundvagnar. Ingen kö dock, då hade vi nog vänt och åkt hem igen.


Foton kommer senare, kom precis till jobbet och efter Ullared var vi hos Markus syster med familj, så jag har inte varit hemma emellan.

Julinventering och Gekås

Idag ska vi ta fram julkartongerna från förrådet, inventera vad som behöver köpas och sedan åka till Gekås. Jag tänker att sådant som julgransbelysning, julduk och sådant finns bra där, förhoppningsvis. Annars är jag mer för små butiker som Village och liknande, med vissa saker passar ju jättebra att köpa på Gekås. Ska bli roligt att få handla julsaker idag på vår lediga dag!

tisdag 9 november 2010

Det närmar sig

Göteborg har börjat sätta upp julbelysning, det finns julmust och juleskum, folk på Facebook börjar skriva om jullängtan, det har snöat hela dagen och det ligger kvar - i alla fall där jag bor. Det börjar närma sig på riktigt nu! Och på fredag är det spansk julmarknad i Nordstan, det ska bli väldigt spännande att bevista. I Spanien delar de förresten ut julklapparna den 6:e januari när de tre vise männen kom.

Nu är jag hemkommen från personalfest och ska läsa julbloggarna. Mysigt!

Jag ser det snöar...

Javisst snöar det som yr.no berättade. Det är inga enorma mängder, som synes på bilden. Men det kommer snö från himlen och man får vara glad för det lilla. Nu ska jag åka till jobbet och sedan blir det bowling och tapas med kollegorna. Hoppas att det fortsätter snöa som nu och att det ligger kvar en stund.

Ha en fin dag allihop, i snöstorm och allt vad jag läst om!

måndag 8 november 2010

Mysig morgon

Vaknade utvilad av mig själv vid åtta, och nu sitter jag här i mysig morgonrock, innetofflor från Syster Lycklig och tittar på frosten. Och ska nu läsa igenom alla helgens julbloggar. Vilken mysig start på min lediga dag!
Min ena katt Glenn tror att han vill ut och krafsar på altandörren, men så fort jag öppnar och han känner hur kallt det är så rusar han in igen. -3,5 grader just nu.

Hoppas att alla får en fin dag!


 

söndag 7 november 2010

Minusgrader och snö i antågande

Är hemma igen efter en helg i Brastad (Lysekil) hos mamma och pappa. Nu ska Markus och jag sätta oss med levande ljus, äta mammas mjuka pepparkaka och se på Sporten och mysa.
Tittade på yr.no och ser att minusgrader och lite snö är i antågande i Göteborg, hoppas att det stämmer! Vinterdäcken är på och jag ser fram emot lite kallare temperaturer. Det har varit så milt det senaste!

Hoppas att alla haft en mysig helg, ska läsa igenom alla julbloggar sedan.

lördag 6 november 2010

Jullåtar

Sitter och funderar på vilka jullåtar jag gillar bäst. Det finns så många! Vilka är era bästa? Jag tror att jag ska våga mig på en lista med mina tio bästa, inte i rangordning dock. Men jag skulle kunna ha med många fler, tur att jag inte behöver begränsa mig när jag väl ska lyssna. :)

  • Julstämning - Loa Falkman
  • O Hela Natt/O Holy Night - Till exempel med Tommy Körberg eller Paul Potts
  • God rest ye merry gentlemen/Guds frid i gode vise män - Garth Brooks/Peter Jöback
  • The first noel - Till exepel Sanna, Shirley & Sonja eller Josh Groban
  • Julen är här/Låt julen förkunna - Sissel & Tommy
  • Happy X-mas (was is over) - John & Yoko
  • Stilla natt - Sissel eller Carola till exempel
  • Ave Maria - Paul Potts eller Sofia Kjällgren
  • Mer jul - Adolphsson & Falk
  • Jul, jul strålande jul - Tommy Körberg

torsdag 4 november 2010

Längtan efter hus

Sitter och läser Lantliv, och som alltid när jag läser inredningstidningar - speciellt runt jul - så längtar jag väldigt mycket tills vi blir husägare. Vi sparar för glatta livet, men det tar nog i alla fall ett, två år innan vi sparat ihop runt 300 000:- till handpenning. Men gud vad mysigt det ska bli när det väl blir av! Även om vi älskar vår lägenhet så blir hus något speciellt. Ett nytt och underhållsfritt helst. 


Tänker på att ha gott om plats till gran, en trädgård att ställa ljuslyktor i, massa rum att hänga julgardiner i... 

Julinredning

Flanerade på stan idag och hittade så mycket fint! Gick runt på Åhléns, Indiska, Hemtex och lite småbutiker och inspirerades till hur jag ska inreda här hemma i jul. Kan inte bestämma mig riktigt, men det lutar åt rött och guld som färgtema, då mina julgardiner + matchande soffkuddar är röda med guldtrådar i. Så jag tänker mig att granen får kläs med liknande färger.

Längtar så tills vi köpt hus och man får en hel villa att inreda! Hur har ni andra tänkt ha det i jul?

onsdag 3 november 2010

Amelia Jul

Köpte Amelia Jul nu på vägen till jobbet, så nu är jag rustad för natten. Ska bli roligt och mysigt att läsa den! Den brukar inte göra mig besviken. Bara genom att komma en dag tidigare än utsatt glädjer mig.


Och det är alltså inte så att jag är lat på jobbet och därför kan sitta och läsa. Jag jobbar som personlig assistent åt en handikappad man, och på nätterna är det lugnt och finns tid till att läsa.

Julmusik

Jag längtar tills jag legitimt kan lyssna på julmusik! Testade lite idag med några jullåtar, men det kändes inte alls rätt. Från mitten av november är det okej, då börjar julmarknaderna här så då får jag rätt känsla när jag lyssnar på julmusik.

För två år sedan var vi i Thailand de två sista veckorna i november och då hade det känts superfel att lyssna på julmusik, men på planet hem läste jag min medhavda jultidning och lyssnade på julmusik. Och när det dessutom var över en halvmeter snö på Arlanda så var julkänslan på topp!

Får vänta med julmusiken två veckor till... Och då gärna O Helga natt med Tommy Körberg.

Tjejjulmyshelg

Nu är det snart bara två veckor kvar till min tre bästa vänner Sara, Tina och Susanne kommer hit från olika delar av landet. Eftersom vi bor utspritt är det inte så många gånger på året vi får ihop att ses alla fyra, men helgen 19-21 november kommer de till mig. Vi har känt varandra sedan barnsben och varit bästa vänner sedan dess.
Vi ska gå på julmarknader, Liseberg, något museum, göra julgodis, spela Pictionary (som vi alltid gjort hela uppväxten) och ha allmänt supermysigt och roligt. Åh vad vi längtar allihop!
Markus passar på att åka till sina föräldrar i Arboga, så att det bara blir vi fyra tjejer.

Bilderna är från för två år sedan när vi hade julmys hos mig senast. Förra året var vi i Prag tillsammans, som tidigare nämnt. Och gud vilket litet köksbord vi hade då!

Är det förresten någon som vet hur man skyddar sina bilder så att folk inte kan ta dem härifrån? Tacksam för hjälp!









tisdag 2 november 2010

Myskväll

Sitter här med levande ljus och en hög jultidningar bredvid mig. Plus att jag fick hem några julklappar idag som jag beställt från lillafjarilen, så nu blir det många stunder med ifyllande av de olika böckerna jag ska ge bort. Till mig själv har jag köpt Min julbok och Mina bästa julrecept. Har mycket roligt och mysigt framför mig! Ska börja med det lite ikväll.

Sedan avslutar kvällen med fantastisk Champions League-fotboll, Köpenhamn-Barcelona. Bra dag!

Fler jultidningar

Köpte Lantliv och Hemtrevligt imorse. Kan inte få nog av jultidningar! Speciellt inte de med mycket inredning och hemmareportage, mer än just pyssel eftersom jag dessvärre inte är så pyssligt lagd. Ser mycket fram emot att läsa de jultidningar jag köpt tidigare, och dessa två tillskott. November är en så härlig och mysig månad med alla julförberedelser!