onsdag 30 november 2011

Ge mig julbordsfredag!

På fredag ska Markus och jag på julbord, och det ska bli så rackarns mysigt och gott! Vi firar även 7 år tillsammans, så det blir alla tiders. Apertin herrgård ligger så fint och jag har hört enbart lovord om deras julbord. Så nu är jag jätteglad att fredag snart är här!

söndag 27 november 2011

Glad advent!

Önskar er en glad advent med bilder på vår adventsljusstake och lussekatterna Susanne och jag bakade i torsdags. Hoppas att ni haft en fin dag allihop!


 

Julmarknad på Alsters herrgård

Igår var jag på julmarknad på Alster herrgård tillsammans med min svägerska och mina två brorsdöttrar. Lika mysigt som alltid! En kör som sjöng julmusik, mycket ljuslyktor och massa gott och fint att köpa. Vällagrad ost, marknadsnougat, tunnbröd, vörtbröd samt hyacinter följde med mig hem.

Sedan drack vi julmust, åt godis och såg på Grinchen hemma hos min svägerska (min bror var bortrest). Riktigt mysig heldag! Känns gött att det är igång på riktigt nu med allt vad det innebär.

Idag ska vi åka och handla lite utebelysning och ordna det sista inför kvällens adventsmys. Eventuellt ska jag på adventsgudstjänst senare idag också. Vad ska ni göra?



måndag 21 november 2011

Lussekattsbak och adventshelgen

På torsdag ska Susanne och jag baka lussekatter, och oj vad mysigt det ska bli! Vill ha dem redo för adventshelgen som stundar. Och det är en helhelg med min svägerska och två brorsdöttrar som väntar (min bror är bortrest då så jag ska hjälpa till med barnen). På fredag kommer de hit och det blir fredagsmys med julgodis och Idol och På spåret. På lördag är det julmarknad på Alsters Herrgård (Gustaf Frödings födelsehem) så det blir en mysig start på dagen. Sedan blir det julfilmer och mys på kvällen. På söndag blir det någon form av första adventsmys och kanske sjunga in advent i någon kyrka.

Vad har ni för adventsplaner?


Vörtbröd, hurra!

Åh som jag längtat efter vörtbröd, min favorit i jultider! Såg det i affären idag och blev väldigt nöjd. Ska äta en skiva bröd med vällagrad ost på sedan, det bli gott så det förslår.
Någon annan vörtbrödsentusiast?

tisdag 15 november 2011

Önskelista

Har gjort en önskelista till min familj och konstaterade att nästan allt var från Body Shop. Älskar verkligen Body Shop! Body butter, handkräm, duschcreme, smink... nu ska jag även köpa deras Tea Treeserie för ansiktet också. Deras produkter är bra både för hud, miljö och arbetare. Top notch!

Önskar mig även tofflor från Indiska och aquafärgade handdukar från Lexington. Vi får se vad tomten kommer med! Tänkte 'spiced vanilla' som olja till översta bilden. Har ni gjort önskelistor än?





söndag 13 november 2011

Julplaneringsbok

Idag har jag varit uppe i förrådet och hämtat ned julplaneringsboken Christmas Notes, som jag beställde från Australien förra året. Älskar att fylla i den och planera för allt roligt som komma skall! Julklappsidéer, mat, julkort osv. Har bestämt julklapp till min storebror, svägerska och Markus än så länge. Min egen önskelista är lång och består till 90% av saker från Body Shop...


 

lördag 12 november 2011

Levande ljus och julgodis

Nu står hasselbackspotatisen i ugnen, snart ska jag göra quorngryta med kantareller och så blir det lördagsmys här hemma med Markus och katterna. Efter det blir det fudge och glögg (glöggen har vi börjat lite sparsamt med, annars väntar vi med juligt ett tag till) som vi inte hann igår eftersom jag kom hem så sent från Arlanda. Mmm, mysig lördag! Har tänt massa levande ljus ute på balkongen och vardagsrumsbordet, och nu tänkte jag titta i julgodisboken jag hämtade idag från Else som sålde jultidningar. Köpte även julkolor och ett julpaket med Jenny Nyström-julkort och liknande.



fredag 11 november 2011

Lantliv på tåget

Sitter i skrivande stund och läser Lantliv på tåget mellan Arlanda och Karlstad. Har varit på utbildning sedan i onsdags och nu är det så skönt att koppla av med en jultidning! När jag kommer hem blir det fudge (och inte Gudhem som iphone försöker ändra till) från Mårbacka och glögg. Mmm!

söndag 6 november 2011

Rocky Road

Igår gjorde jag Rocky Road (Rocky Road recept) till när min svägerska kom på fika med hennes besökande föräldrar och syster med familj från Piteå. Den brukar alltid göra succé och verkade göra så även denna gång. Barnen satt med choklad i hela ansiktet, nästa gång ska jag nog göra bitarna lite mindre så att man kan äta den i en bit istället... 
Sedan myste vi hemma hos dem under kvällen, spelade spel och såg på Så mycket bättre. Härlig helg! 

Idag har jag varit på Body Shop och valt ut hela min önskelista, som kommer att bestå till 90% av saker från Body Shop. Var även på Åhléns och Hemtex och valde ut vad jag ska köpa för julinredning. Ikväll blir det glögg och gårdagens Rocky Road. Vi tänkte även äta risgrynsgröt till kvällsmat, mmm!

Har er helg varit mysig?

lördag 5 november 2011

Mårbacka julmarknad

Igår var jag på Mårbacka julmarknad, först med jobbet och sedan kom min bror, hans fru, deras två döttrar, min svägerskas föräldrar, syster med man och tre barn, som är här och hälsar på från Piteå. Det var bland de mysigaste och bästa julmarknader jag varit på! Allt håller en hög kvalitet och vi köpte massa gott och fint. Köpte bland annat bröd, ost, fudge och lite inredning. 

Vi avslutade med att gå på visning i Selma Lagerlöfs hem, vilket var jättekul! Intressant att få lära sig mer om Selma och se hur hon bodde. Hemmet är bevarad exakt som det var när hon gick bort. Tyvärr fick man inte fota inomhus, men det är huset på näst sista bilden.