tisdag 20 december 2011

God jul!

Jag har tappat sugen för att blogga, så nu önskar jag er en riktigt god jul allihop! Hoppas att ni har det snöigt och härligt. :)

måndag 19 december 2011

Gran och paket

I helgen har vi varit i Göteborg hos Markus syster med familj, vi har mest bara myst, umgåtts, lekt med de tre barnen och sett på Musikhjälpen (18 miljoner, WOW!).
Vi åkte hem tidigt på söndagen för att hinna bocka av en del på listan, så nu har jag bara två julklappar kvar (som jag ska handla idag), granen är klädd och julklapparna inslagna. Känns väldigt härligt!

Och så vaknade jag till att det kommit snö! Förvisso bara någon millimeter, men det är i alla fall lite vitt påmarken, woho!

karlstadsjul.blogspot.com 


tisdag 13 december 2011

Fantastisk julkonsert!

Jag skriver här också tills julbloggar.se och julbloggar.com fått med min nya adress i listan, för det är där jag ser att de flesta hittar hit ifrån.

Oj, oj vilken vacker julkonsert vi var på ikväll! Jag hade inte hört mycket Anna-Lotta Larsson eller Göran Fristorp innan så jag förstod inte vad som komma skulle. Men oj vilka pipor de hade! De hade även en jätteduktig kör med på vissa låtar och allt blev väldigt effektfullt. Tårarna sprutade på både min svägerska Emma och mig då och då. Framför allt var det O helga natt och Hallelujah som berörde mig, två fantastiska låtar. Och när det framförs av någon med riktiga röstresurser, då blir jag tagen.
Anna-Lotta är född här i Karlstad men uppväxt på samma gata som min svägerska, i lilla Öjebyn i Piteå. Emmas pappa har även sjungit och spelat med både Anna-Lotta och Göran, så det är roligt! 


5 stjärngossestrutar av 5 möjliga.



måndag 12 december 2011

Tjejjulmyshelg

Ser att många tittar in här varje dag än, så jag lägger upp mitt senaste inlägg här också. Men det är alltså karlstadsjul.blogspot.com som gäller numera.

I fredags åkte Susanne och jag hem till västkusten, där Tina och Sara bor. I år var det Saras tur att vara julvärdinna för vår tjejjulmyshelg, och hon bor i ett gammalt hus med havsutsikt ute på landet på Härnäset. Vi har ätit massa god mat (thailändsk räkrätt, färsk pasta och lax osv), mina medhavda Rocky roads och annat gott. Det har spelats spel, lekts med Susannes bebis, lyssnats på julmusik, pratats minnen och skrattats så att det kommit tårar. Och så fick Sara sin del av en gris så hon saltade in den också, inget färdigkokt här inte.

Vi har även hälsat på mina föräldrar och fikat en sväng, samt varit på julmarknaden i Brastad (den lilla by vi kommer ifrån) och tittat på Tinas nya lägenhet i stan (Lysekil). 

Helgen avslutades med promenad, en tur i butiken på Röe Gård och så en lunch där också. Sedan bar det av hem till Karlstad igen och vi lämnade en fantastisk helg bakom oss!












tisdag 6 december 2011

Ny adress - karlstadsjul.blogspot.com

Nu har jag flyttat bloggen till en korrekt adress, då jag ju inte bor i Göteborg längre. Hoppas att ni följer med även dit och ändrar i era listor och sådär, om ni vill. http://karlstadsjul.blogspot.com/

måndag 5 december 2011

Snö, äntligen!

Woho, det snöar idag! Det började vid två-tiden och så har det snöat till och från hela kvällen. Det är ett tunt lager, men det är i alla fall lite vitt. Äntligen!

Hur har ni det runt om i landet?

Snö ikväll?

SMHI säger att det ska snöa ikväll och inatt, och sedan snöa lite då och då under veckan. De har sagt det förut om Karlstad, så jag tror det när jag ser det. Men gudars vad glad jag skulle bli om det börjar snöa ikväll!

 

söndag 4 december 2011

Julkonsert i Domkyrkan

Idag var min bror och jag på julkonsert i Domkyrkan här i Karlstad. Jag blev inte överväldigad, det blev jag inte. Det jag ser som ett minus med väldigt duktiga körer är att det ofta blir FÖR avancerat för mig. Den första halvtimmen var en kavalkad av 'carols' som jag aldrig hört och jag fattade inte när låtarna började och slutade, och det var för mig bara massa stämmor och jag hade svårt att fokusera och höra melodier och något tema i låtarna. Och sedan när det väl kommer låtar man känner igen så har de gjort om dem så mycket att det såklart är jättefint rent tekniskt, men det tilltalar mig inte lika mycket. Jag gillar mest de klassiska, traditionella julsångerna som O helga natt, Stilla natt, Ave Maria osv. Men det var mysigt och vackert i vilket fall, även om det inte helt föll mig i smaken.

 

Glögg- och julgodiskväll

Igår på lördagkväll hade vi en liten bjudning för våra närmaste här, dvs min bror med fru och deras två döttrar, samt min bästa vän Susanne och hennes man och barn. Vi bjöd på Markus hemmagjorda glögg och en äppelglögg, och det ackompanjerades med Rocky Road med ljus choklad, chokladkola med turkisk peppar samt polkacookies från Amelia Jul + skumtomtar och dumle. Allt hade en strykande åtgång, så det var ett gott betyg!

Syftet var också att aftonen fick agera test inför julafton, om vi ska ha Rocky Road med ljus eller mörk choklad (det blir mörk, det ger en starkare kontrast till övriga ingredienser) och om polkacookiesarna ska få vara med eller inte. Och det kommer de definitivt att vara! Är glad att vännerna ville offra sig och provsmaka olika julgodisar för den goda sakens skull...

Under aftonen spelades det en del, bland annat spelade de tre karlarna FIFA på vårt xbox (Markus vann turneringen), vi tjejer spelade alfapet (jag vann) och sedan avslutade vi med Pictionary vid midnatt (som Markus och jag vann). Så en vinnande afton för värdparet, och en synnerligen rolig, mysig och härlig kväll med våra närmaste. Vi är så glada att vi flyttat hit!







lördag 3 december 2011

Julbord Apertin herrgård

Igår var vi på julbord på Apertin herrgård, och åh vad ljuvligt gott det var! Lax är min alla tiders favorit och jag det var där jag lade mitt krut igår. Varmrökt lax, kallrökt lax, gravad lax, inkokt lax... Det var som en fest i munnen på mig! Åt även lite sill, strömming, Janssons frestelse, lutfisk och omelett. Och såklart en del från det mycket goda dessertbordet! Det var en lyckat 7-årsfirande (fast egentligen är det på söndag).