söndag 16 oktober 2011

Julmarknad på Mårbacka

I år blir det lite nya marknader för oss att besöka, nu när vi bor i Värmland istället. Jag har blivit tipsad om en som ska vara bland de bästa i landet, och det är på Mårbacka (Sunne) där Selma Lagerlöf bodde. Det finns enorma mängder mat, delikatesser och hantverk, och man kan även gå guidad visning i Selmas hem där de berättar om dåtidens julfirande. Man kan även prova på att stöpa ljus, göra polkagrisar eller glögg. Låter väldigt mysigt! Det är redan 3-6:e november så det är inte så långt kvar.


Svenska slottsmässor - Mårbacka
Mårbacka9 kommentarer:

Jul i Laloland sa...

åh, Mårbacka! Åh om du åker så ta MYCKET kort!!!

Tess sa...

Det låter ju kanonmysigt! Gå och ta mycket kort, som laloland säger! :)
Selma var en berest kvinna, tydligen. Hon har bott här i min stad också :)
Vad spännande att du bor i Karlstad numera. Hur kommer det sig? kram!

Tess sa...

Sv: Som det är nu har jag kollat mycket efter saker man kan knåpa ihop på egen hand. Billigt och bra för mig som student, och lite mer personligt (inbillar jag mig iaf? Det kanske är billigheten som gör mig blind för ev dåliga sidor).
Så roligt att få bo nära vänner o familj, och skönt att det löste sig så smidigt! Göteborg är en himla fin stad, men det är svårt att hemma in sig riktigt om de flesta man bryr sig om bor på annat håll. Så är det fortfarande för mig iaf, längtar hem till lilla Halmstad, trots goa vänner o fint boende här!:) Kram

TinaGustafsson.com sa...

Det lät verkligen som en mysig julmarknad!

TinaGustafsson.com sa...

Jag ser att du länkar till min gamla julblogg (Tina´s Jul) jag sjulle bli väldigt glad om du vill länka om och byta namn till min nya blogg :-)

Tack på förhand!

Tess sa...

Sv: Okej, men får du inte ut något själv av pysslet är det ju inte värt det. För min del tror jag det ger mig lika mycket glädje som den som får det :)
Vad härligt! Även om man känner folk är det ju svårt att veta på förhand hur man kommer trivas, så det är ju kanon. Efter skolan, eller kanske till och med under, blir det nog flytt tillbaka tror jag :)

Ellen sa...

Det låter ju som en underbar julmarkand! Synd bara att jag bor i Uppsala. Blir en bit att åka om jag ska ta mig dit :(

Sannas Christmas sa...

Sv: Gud så gott, jag är typ konstant sugen just nu, haha!

Marie/Underbara Juletid sa...

Det låter verkligen mysigt!