måndag 21 november 2011

Lussekattsbak och adventshelgen

På torsdag ska Susanne och jag baka lussekatter, och oj vad mysigt det ska bli! Vill ha dem redo för adventshelgen som stundar. Och det är en helhelg med min svägerska och två brorsdöttrar som väntar (min bror är bortrest då så jag ska hjälpa till med barnen). På fredag kommer de hit och det blir fredagsmys med julgodis och Idol och På spåret. På lördag är det julmarknad på Alsters Herrgård (Gustaf Frödings födelsehem) så det blir en mysig start på dagen. Sedan blir det julfilmer och mys på kvällen. På söndag blir det någon form av första adventsmys och kanske sjunga in advent i någon kyrka.

Vad har ni för adventsplaner?


10 kommentarer:

Lisas Jul sa...

Vad härligt det låter! Åh, mina planer är ju som sagt ikea, men sen när vi kommer hem blir det nog full rulle! fredag ska pyntet och allt upp, sakerna tändas och advent bjudas in :) 2 dagar till min jul börjar! Vill hinna baka pepparkakor också, vill riktigt explodera ut i julhändelser från och med torsdag ;) Då är allt tillåtet, så skönt!

Sv: Ja det känns underbart! Att äntligen få upp en bild över framtiden :) Obeskrivlig känsla! Får hoppas man blir en bra lärare, ska göra mitt bästa :-D

Lina sa...

Vad avundsjuk jag blir på dina helgplaner, de låter ju helt underbara! Finns det något mysigare än att njuta av julens godsaker eller att baka dem tillsammans med nära och kära?

Jag ska baka både pepparkakor och lussekatter tillsammans med syster och mamma, besöka julmarknad och dessvärre måste jag plugga också :p

Juletanten sa...

Vi ska adventdekorera på lördag, hinner inte före pga arbete. (Men utomhusgranen kommer upp i kväll.)

Sedan blir det nog skyltsöndag i Norrtälje. Det var längesedan...

Stockholmsjul sa...

Vad mysigt det låter! Vi ska pynta på fredagen med adventljusstakar och stjänor och baka lussebullar och pepparkakor på lördagen. På kvällen ska vi se på någon julfilm, antagligen Grinchen som går då. På själva advent så åker vi ut till Trosa och går på julmarknad där! :)

Emma sa...

Det ska bli top notch, hoppas bara att det inte regnar när vi ska på marknaden imorgon! Jag hade tänkt knycka lite ris i skogen imorgon och göra en dörrkrans. På söndag är det adventsgudstjänst i Kronoparkskyrkan kl 11 och Erica ska vara med och sjunga, det skulle vara kul att lyssna på!

Emma sa...

Tänkte tipsa vidare, läste på Underbaraclara om webbradio, det finns två kanaler, "bjällerklang" och "klassisk jul", mysigt att ha på i bakgrunden till julstöket! http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3036

Emma sa...

Ett tilltips: http://www.vf.se/nyheter/allman/anmal-kisse-till-lussekatten-2011

Hanneles jul-paradis sa...

Doftar härligt :)

Elin sa...

Hej!
Först och främst måste jag säga - åh vad jag blir avsundsjuk på dig som bor i Karlstad :) Bortsett från min egen hemstad så tycker jag att Karlstad är Sveriges finaste stad. Och så är ni bortskämda med något mer snö än vad vi får. Underbart :)
Härligt med lussekatter - det skulle jag också gärna vilja hinna med i helgen. Vi får se helt enkelt. Annars står julskyltning imorgon kväll och massa fix hemma hos min underbara mamma i eftermiddag på schemat denna helg.
Vill gärna tipsa om en liten tävling på min blogg där du kan vinna Pernilla Wahlgrens underbara julbok. Tävla gärna du också? :)
Kram

Therese sa...

Emma, tack för tipsen. :) Jag har ju några fina bilder på lussekatterna Glenn och Folke faktiskt. :)