söndag 27 november 2011

Julmarknad på Alsters herrgård

Igår var jag på julmarknad på Alster herrgård tillsammans med min svägerska och mina två brorsdöttrar. Lika mysigt som alltid! En kör som sjöng julmusik, mycket ljuslyktor och massa gott och fint att köpa. Vällagrad ost, marknadsnougat, tunnbröd, vörtbröd samt hyacinter följde med mig hem.

Sedan drack vi julmust, åt godis och såg på Grinchen hemma hos min svägerska (min bror var bortrest). Riktigt mysig heldag! Känns gött att det är igång på riktigt nu med allt vad det innebär.

Idag ska vi åka och handla lite utebelysning och ordna det sista inför kvällens adventsmys. Eventuellt ska jag på adventsgudstjänst senare idag också. Vad ska ni göra?



4 kommentarer:

Jul hos Tess sa...

Så mysigt! Nu måste det kännas att julen är igång? Här ska vi fira dagen med julpyntande och pepparkaksbak. Glad första advent! :)

Lisas Jul sa...

Mys! Jag såg åxå grinchen igår :) ikväll ska jag se love actually som går på tvn, hoppas jag hinner fixa hem julmust till dess :) i övrigt har vi just tänt utegranen! Det blir en härlig kväll. Glad advent!!

Elin sa...

Så himla mysigt med julmarknad. Det ser verkligen stämningsfullt ut :)
Ni verkar ha haft en super dag igår ju, godis och julmust och Grinchen är aldrig fel!

SV: Tack själv så jättemycket. Jag har problem med att få ordning på min blogg så den blir lika snygg som alla andra julbloggares men tusen tack för komplimangen :)
Stilarna jag använt är Times New Roman, Arial, Georgia (alltså inget avacerat alls) och på loggan har jag Palatino Linostyle :)
Jag bor i Helsingborg, och med undantag för förra vintern så är snö ganska sällsynt. Precis som i Göteborg kan jag tänka mig. Kul att ni trivs så bra i Karlstad. Jag tycker det är en otroligt mysig stad även om jag givetvis saknar havet lite när jag är där ;)
Hoppas du har en fin kväll! Kram

Elin sa...

Och förresten - om du vill tävla om boken så får du givetvis det iaf :D Skriv något annat roligt tips på julmat istället bara :) Och tack för att du uppmärksammade mig på att alla inte äter kött. Givetvis vet jag detta, men tanken slog mig inte när jag formulerade tävlingen. Så tack :)