onsdag 20 oktober 2010

Jultradition, tävling

Tänkte vara med i Sannas Christmas tävling och berätta om en jultradition. Funderade på vad jag skulle skriva om och valde julklappsöppnandet.

I vår familj har vi de senaste 10-15 åren öppnat julklapparna sist på julafton. Oftast runt 21-tiden och sedan kan vi sitta och öppna julklappar till efter midnatt. Det tar aldrig mindre än två timmar, trots att vi oftast bara varit familjen + mormor och morfar. Man öppnar ett paket i taget, pratar och äter julgodis och frukt om vartannat tillsammans i soffan. Det är otroligt mysigt och vi uppskattar att göra så, istället för att alla öppnar sina paket i ett snabbt tempo, lite hej i vilt och man ser inte riktigt vad de andra får. 
Förstår att det inte fungerar med barn eller om man är många, men för oss är det en väldigt mysig och härlig tradition att avsluta dagen med en lugn och stilla julklappsutdelning + lite julgröt innan vi lägger oss, trots att alla är mätta efter all julmat och julgodis.

6 kommentarer:

Luva sa...

Så underbart skönt att ta det i ett så lungt tempo:D Då hinner man ju njuta till fullo av stämningen:D

Lisa sa...

SV: ja Nils Knut är en norsk skogskatt! Han var halv-vild då vi köpte honom :) han växte upp i ett skjul i skogen med sina syskon och hade ingen mänsklig kontakt nästan. Nu är han väärldens goaste och tamaste gubbe!

Stockholmsjul sa...

Vilken mysig tradition! Mina lillebrorsor vill ju bara slita upp sina paket och se vad de har fått. Jag har inget emot att ta det lite lugnare! :)

Stockholmsjul sa...

Dom är 8 och 12 det här året, men vid jul blir dom som små knattar igen vid julklappsöppningen! :)

Dorpan sa...

Så har vi med gjort vart år, avslutat med julklappar gottebord låååångt in på natten =) Men nu är det andra julen med barn så lite omprio... tyvärr... men nu startar ju julafton ÄNNU tidigare än innan <3

Tess sa...

Vilken mysig tradition, det skulle jag nästan önska att vi hade i vår med. Men det blir alltid så många paket, och vi är ju en del personer, att det skulle ta en evighet. Men jag brukar försöka hänga med lite när de andra öppnar sina, man vill ju se reaktionerna, vilket leder till att jag alltid ligger långt efter, haha!