söndag 17 oktober 2010

Om bloggar kunde dofta...

Min sambo gjorde hemmagjord glögg förra året, och idag gjorde han en ny omgång. Det doftar gudomligt! Kommer att gå in i klädkammaren varje dag och lukta. Det finns fortfarande kvar från förra året, men den blev rätt stark. Har inte druckit någon alkohol på över 10 år, sedan jag var 17. Kom snabbt fram till att det inte var min tekopp. Så Markus starka glögg var lite i mesta laget, men så god!
Årets glögg och förra årets.


 

12 kommentarer:

Marie- Underbara Juletid sa...

Jomen, preciiis, om bloggar kunde dofta! Eller om man kunde stoppa ner lite juldoft i en låda och ta fram för att lukta på under hösten. Jag försökte faktiskt det när jag var liten, jag stoppade ner lite barr i en ask, men inte doftade de jul några månader senare. Bara torra barr.. *tss*

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla sa...

Det skulle ju vara toppen!! Mmmm, hemgjord glögg - mumsigt. Själv är jag glad att IKEA har glögg i sitt sortiment.

Att fira jul (och resten av året) i ett varmt land långt långt hemifrån (Aus är i och för sig mitt nya hemland MEN...) är väldigt annorlunda. Det är svårt att känna den rätta julstämningen när det är +30-35°, eller t o m varmare...

Tack vare AC.n har vi det svalt o skönt inomhus, drar för gardinerna och käkar svenskt julbord med hemlagad kalvsylta, inlagd sill, skinka, köttbullar o andra smaskiga rätter :-) Har lärt mig laga de rätter jag gillar och det hjälper mig att känna mig lite mer julig :-)

Kram från Australien♥

Axelina sa...

Sv: Haha, så bra att jag fortfarande kan hjälpa till:) Den heter Santa Clause, kolla på Ginza, där kostar de 49 kr styck! Där har jag köpt på mig många julfilmer!

Luva sa...

Åh va underbart med glöggdoft! Vi har våran hink i skafferiet och det blir ett antal extra turer dit om dagen:D

SV: Glen och Folke vilka jättehärliga namn!:D Haha ja katter verkar ha en tendens att gilla allt som är ätbart! Jag lyfte en av mina pojkar förut (som för övrigt heter Kateslufs efter att mormor sa det en gång när hon jagade honom ur fåtöljen där hon ville sitta:P)och jag har aldrig känt att han har vägt så mycket! Helt galet tung! Får nog gå på diet innan jul haha:D

Hm..årets julvärd.. jag skall fundera på detta över natten så återkommer jag:D Har du?

Hihi passa en hud över jul, klockrent! det är inte alla som får:P

Kramar Luva

Sanna sa...

Sv: Vad roligt att du gillade deras grejer, jag tycker också att de har en del bra böcker :) Vad gullig din pappa är förresten! :)

Ja, det finns nog en ganska stor chans att vi var där samtidigt! Jag kanske var där lite innan 16... Kul iaf att det var så nära om det inte var samtidigt ;)

Luva sa...

SV:Åh haha va roligt:D Så häftigt liksom! Då kan man säga "Nej, jag skall hem till Folke:P" Och ingen vet att det är katten:D Det är absolut ingen fara! Jag tycker det var jättebra att du nämnde detta! Det visar ju på att du är en riktig djurvän. Jag har också tänkt på detta, men jag tror inte att han är i farozoonen än sålänge. Han är liksom mer grov eller vad man skall säga:P Men jag skall hålla koll på detta för fy va hemskt om katten blev sjuk:( Jag lider verkligen med din granne! Åh Biggest loser för katter;) Va skönt att han är bra nu:D! Får nog ta att ägna ett inlägg till mina kära katter någon dag^^

Det ser jag fram emot:)

Lina sa...

SV: Det har jag inte tänkt på, men "fyll-i"-böcker är ju faktiskt perfekta julklappar! :) Smart där.

Sanna sa...

Sv: Haha, visst är det tunga grejer! Jag får skickas på rehab snart tror jag ;)

Yes, rätt uppfattat där! Jag var också i Scandinavium förra året, fantastiskt var det! :D

Tess sa...

Trevligt värre! Är själv sugen på att prova på att göra egen glögg, vi får se om jag vågar :)

Lina sa...

SV: Åh, vad kul att få en bok som någon fyllt i saker om en själv i. Kanske borde satsa på en till min syster, jobbigt bara att jag inte kom på det tidigare - då hade jag kunnat spara in en fraktkostnad..

Stockholmsjul sa...

Åh kan tänka mig hur gott det luktar! :)
Synd att det inte finns luktdatorer, tänk dig hur gott det skulle lukta varje gång man gick in hos en julblogg! ;)

Dorpan sa...

Supertrevligt. själv gör jag alltid julsnaps =))