måndag 18 oktober 2010

Var ska granen stå?

Det kan bli så i år att vi firar jul i min sambos och min lägenhet, beroende på hur vi jobbar över jul. Innan har vi bara haft gran på altanen, pga platsbrist och att vi båda varit med respektive familj över jul. Men nu blir vi i Göteborg så en gran måste in. Men var i hela friden ska den få plats? Köket, datorrummet och sovrummet är såklart uteslutet, så det är dessa ytor vi har att jobba med. Och det enda stället jag tror en gran får plats är om vi flyttar kattmöbeln och ställer granen vid altandörren. Problemet är att då kan vi inte släppa ut katterna eller tända lyktorna på altanen. Kanske en liten bit ut från dörren? Problemet då är om vi behöver utdragsskivorna och således ställa bordet på andra hållet. Då blir det tight... Förslag mottages tacksamt!

(Klickar ni på bilderna kan ni även observera Glenn, som vanligt)


11 kommentarer:

Sanna sa...

Sv: Haha ja eller hur, så där har nog aldrig tomtarna legat i de påsar jag köpt ;)

Dorpan sa...

ta väck kattagrejen HAHAHA

Lalolandet sa...

Kan ni inte flytta ut bordet så att det står på andra hållet lite mer framför altandörren, m,en liksom "Mitt på golvet" så kan ni ha granen inne i hörnet(mot fönstret) där bordet står nu? ELler det kanske är öppet in till köket där?

Annars undrar jag hur det blir om ni har den i hörnet bredvid tvmöbeln in mot sovrummet? Det behöver ju inte vara en jättestor gran.
Eller så ställer ni Glenns grej i hörnet bredvid tvmöbeln och granen där kattgrejen är.
Lycka till =)

Dorpan sa...

sv: det var typ där ni INTE kunde ha den, va lite ironisk =) men kan ni inte ha den där ni har den stående lampan i hörnet och bara flytta den tillfälligt... ni får ju ljus ifrån granen?

Tess sa...

Jag tänker ungefär som Laloland.
I hörnet in mot sovrummet, flytta matsalsmöblerna en bit ut i rummet och sätt den i hörnet längst bort, eller kanske där den stora tavlan är, om där finns plats?
Lycka till! ;)
Och jättefin lägenhet förresten! :)

Sanna sa...

Sv: Jöback kör inte i år, tyvärr! Annars hade det varit en given konsert att gå på. Jag funderar också på Anders Ekborg nu, jag har kollat lite vart han spelar och så :) Jag tror att det kan vara bra!

Lisa sa...

SV: Det borde komma snö till er snart också.. men tyvärr verkar det som att regnet dominerar :( även här! Inte en flinga kvar på backen som var såå snöig nyss ;P sånt man får ta, haha.

Underbara Juletid sa...

Katterna får förstås klättra i granen istället för katträdet när det är jul ;)
Hoppas ni kommer på någon praktisk lösning. Vår brukar hamna framför altandörren i de flesta bostäder vi haft. Kanske någon belsyning med timer på altanen så slipper ni går ut..

Lisa sa...

SV: ån näe, det ser ut som att nästan ingen får tag i den ännu.. bara vänta och hålla ut. Nånstans och nångång måste dom ju sälja det dom producerat också tycker man ;P

Emmacita sa...

Vid trumpetaren då? Det går ju att gå runt via köket om det blir trångt från hallen sett...
Jättemysig blogg förresten och hur kom det sig att GP kontaktade dig??

Therese sa...

Emmacita, tänk vad Glenn skulle bli förvirrad om han inte fick gå sin matrunda! :) Tror att en gran skulle räcka upp hela ytan vid trumpetaren och mer därtill tyvärr.
Tack! Jag tog mig friheten att lägga upp en bild på dig och Anders för ett tag sedan, hoppas att det var okej... annars tar jag bort den! Det är en av de jag tog innan bröllopet.

Jag vet inte, de ska ha något slags julstämningstjohejsan på hemsidan och sökte runt på internet efter någon som verkade gilla julen extra mycket. :)