fredag 15 oktober 2010

Längtan efter vörtbröd och lussekatter

Varje oktober börjar min längtan efter vörtbröd med vällagrad ost och rödbetssallad på. Åh det är så galet gott! Vörtbröd med russin är godast, tycker jag. Vad tycker ni? Sedan längtar jag vansinnigt mycket efter lussekatter också. Mmm... Visste ni som inte är ifrån Göteborg/Bohuslän att här är vanligt med lussekatter utan saffran? Jag kommer ifrån Lysekil och där var det knappt någon som hade saffran i, så jag åt inte med saffran i förrän jag flyttade hemifrån. Och i Göteborg erbjuder alltid affärer och bagerier både med och utan. 
Min sambo Markus som är ifrån Arboga trodde inte att det var sant! Nu äter jag bara utan saffran när jag är hemma hos mina föräldrar, mamma kör fortfarande utan.
 
Här är två bilder från när min bästa vän Sara och jag bakade lussekatter och pepparkakor 2008. Det är jag med ljusare hår.


10 kommentarer:

Dorpan sa...

Jag ska fuska i helgen o baka kanelbullar med en touch av jul hihi...

Anna sa...

Härliga juliga bilder! Kanske är hela Västergötland som man bakat utan saffran för även i Ulricehamn 10 mil öster om Ulricehamn där jag växt upp bakas lussekatter utan saffran =). Jag äter både och och tycker nog att med saffran är bäst nu för tiden.

Tess sa...

Själv tycker jag faktiskt att lussebullar
SKA vara utan saffran :)
Och helst utan russin också...
Skäms på mig, haha!

Sv: Haha, det var ingen som kom på det då? :)

Anna sa...

Men Lussebullar är ju inte lussebullar om man inte har saffran i! Då är det ju bara vanliga bullar! Vad är det för juligt med det? ;)

Anna sa...

Ja klart det är gott med vanliga vetebullar också men det kan man ju äta året om. Därför tycker jag att lussebullar (med saffran) är så gott eftersom jag bara äter det under julen. Sen får man ju iofs vänta ett år tills nästa gång men det är det värt! :)

Tomtenissans Jul sa...

Sv: I Norrköping har vi oxå så där höstigt och mysigt. Men lite snö vill jag ha snart, men vi får nog nöja oss med höst ett tag till.

Aldrig varit med om lussebullar utan saffran...

ELIN - JULBLOGGEN sa...

Oj, det där med lussekatter utan saffran är inget jag känner till... Jag är uppvuxen runt Göteborg och vi har ALLTID saffran i våra lussekatter... Så det är nog väldigt olika!

KATTIS JULBLOGG sa...

Lussebullar är såå gott! Visste faktist inte som du skrev att vissa bakar utan ? Hur smakar det ? =)

Tess sa...

Sv: Haha, jag brukar bli dömd för det :)
Det konstiga är att jag gillade russin till för bara några år sen, men nu är det inget jag skulle sätta i mig frivilligt!
Kul förresten att se bild på dig :)

Lisa sa...

SV: ja mumma! Choklad är nu grymt gott. Men godast då man gör nått av den själv.. är proppmätt utav dom där nu ;)