måndag 13 december 2010

Luciakonsert i Domkyrkan

Jag är nyss hemkommen från Luciakonserten i Domkyrkan här i Göteborg. Första halvtimmen var mindre bra, då hade inte Luciatåget gjort entré än och det var mer religiöst än jul. Men sedan kom det vackra Luciatåget och det var så mysigt alltihop. Solisten Nina Ewald sjöng fantastiskt fint och sista låten var min absoluta favorit O Helga Natt, och i refrängen slöt hela kören upp. Det var så vackert att ögonen tårades på mig. Mysigt!

Nu ska vi äta lussekatt och mysa innan läggdags. 
3 kommentarer:

Jul i Lalolandet sa...

sv: Närå, jag ska vara med...men FILMAD!!!! Hualigen, men vi får hoppas att det blir bra. Men det kommer inte förens nästa vecka någon gång...trist att det inte kommer lite mer innan jul, men men, det är ju skitkul att få vara med =)

Ellen sa...

ååh va mysigt det låter!! Jag hade verkligen velat gå på lucia tåget i uppsala domkyrka också men skolan kom ivägen...

SV: Synd att du missade det imorse på tv. Det är verkligen en klassiker för mig. Jag har gått upp tidigt vare lucia morgon och kollat på detta så länge jag kan minnas! :)

Juletanten sa...

Härligt med Lucia. Såg Lucia i repris i går kväll. Det var väldigt fint och traditionsfullt. Darin sjöng otroligt fint och Sanna/Sonja/Shirley var inte dumma de hellre.
Men vad menar du med "mer religiöst än jul". Jul är en religiös högtid, fastän vi glömmer bort det.