måndag 20 december 2010

Mer om julfirandet

I fredags åkte alltså mamma, pappa, mormor, morfar, Markus och jag till Karlstad för att fira jul med min bror, hans fru och deras dotter - då de ska upp till Piteå i jul. Vår lördag var som julafton med julmat, julklappar, julmusik och allt som hör till. Jättemysigt! Prinskorvar och köttbullar för vissa, sojakorv och quornbollar för oss andra. Och julskinka, omelett, Jansson med och utan fisk, ägghalvor, palsternackspaté, hembakat tunnbröd och hembakat bröd, sill osv. Just köttbullar och Jansson frestelse fanns i tre upplagor, med och utan kött samt utan lök till morfar som är allergisk.

I vanlig ordning musicerades det mycket. Min bror är en hejare på både gitarr, piano och dragspel till exempel, så han alternerade. Vi andra tog ton och dansade runt. Samt frågesport såklart, och lag Markus och pappa vann. Nu har Markus varit i det vinnande laget tre frågesportar i rad.

I julklappsväg fick jag en generös slant från mormor och morfar till Pillivuyt-servisen Markus och jag samlar på. Av Anders och Emma fick jag en vetekudde, av mamma och pappa pengar till servisen, en Marimekkoskål och ett par mysiga, varma sockor. Jag blev väldigt nöjd med alltihop och fick mycket av det jag önskade mig. Och de andra verkade nöjda med vad de fick av Markus och mig. 

7 kommentarer:

Underbara Juletid sa...

Härlig julstämning!

Anonym sa...

Du glömde de fina låtsaspengarna från oss! :o)

Emmacita sa...

Varför blev jag anonym när det stod Emmacita i profilen.. hmmm

Therese sa...

Emma, hm vet inte varför det blev så. Men det var ju främst till Markus och "men lite till Therése", så jag tänkte att jag inte presenterar det som min julklapp. :)

Therese sa...

Alltså, jag vet inte varför det blev "anonym".

Axelina sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft med julfirande och allt! Och vad mycket god mat, måste verkligen ha funnits något för exakt alla:D

Sv: Tack så mycket, vad gullig du är! Skitmysigt var det, leka i snön gör jag alldeles för sällan!

Juletanten sa...

Vad härligt julfirande.