torsdag 4 november 2010

Längtan efter hus

Sitter och läser Lantliv, och som alltid när jag läser inredningstidningar - speciellt runt jul - så längtar jag väldigt mycket tills vi blir husägare. Vi sparar för glatta livet, men det tar nog i alla fall ett, två år innan vi sparat ihop runt 300 000:- till handpenning. Men gud vad mysigt det ska bli när det väl blir av! Även om vi älskar vår lägenhet så blir hus något speciellt. Ett nytt och underhållsfritt helst. 


Tänker på att ha gott om plats till gran, en trädgård att ställa ljuslyktor i, massa rum att hänga julgardiner i... 

9 kommentarer:

Lalolandet sa...

Jag vill också ha ett hus....men jag har ju precis äntligen fått ett jobb efter att ha varit arbetslös 6 månader så det kommer dröja innan vi kan börja spara...men så småningom så.... =)

Underbara Juletid sa...

Den som väntar på något gott säger de ju... men jag förstår att du längtar efter hus. Konstigt nog fyller man snabbt ut det extra utrymmet man får ;)

Sv: nu avslöjade du mig, man tager vad man haver, visst är det brie ost i brist på blå eller grönmögelost. Brie var dock inte lika gott till pepparkakorna det får jag erkänna..

Thulan sa...

Jag längtar också efter ett hus! Vill helst ha ett hus på landet men det får nog vänta för fina hus på landet här omkring är sällsynta så först ska vi noga köpa ett hus i stan. Vi sparar också till handpenningen men det har blivit lagt på is nu när vi ska gifta oss nästa år för alla pengar går till bröllopet just nu. Men om några år kanske vi sitter i våra drömhus och skriver i våra julbloggar=)

Sanna sa...

Sv: Haha ja, jag tror att man skulle bli förvånad ;)

Tina´s Jul sa...

Jag förstår precis vad du menar, vi har dock inget fristående villa men ett radhus har vi och det blev väldigt stor skillnad. Det var supermysigt förstå gången vi julpyntade :-)

Cissi sa...

Jag förstår precis din känsla, jag vill också ha ett hus mer än någonting annat just nu! Bor i en liten lägenhet där inte ens hälften av alla mina julsaker får plats att pryda under julen.. Men skönt att ni sparar och verkligen har ett mål, snart sitter ni i ert fina hus och tänker tillbaka på hur det var att bo i lägenhet ;-)

Lisa sa...

SV: Nu har jag gjort ett inlägg om vart jag bor, du kan ju kika på det.. även bilder där! Men kommer med ändå fler när det lackar mot advent ;D Och angående ditt inlägg, hus är underbart :) har aldrig testat lägenhet, vet inte om jag gör det heller.. men nån gång lär man ju få bo så också, säkert helt OK!

Lisa sa...

Vad roligt du tycker det! :) Jag trivs jättebra och är så invuxen i det, så jag klarar nog inte av att bo på annat sätt utan att känna mig kvävd... jag är 21 :) bor hemma ännu, studerar på distans. Känner inget sug efter att flytta heller, för jag trivs så bra.. ja jag vill bo såhär då jag blir vuxen! & jag ska bo kvar på samma ställe! 100% säker. Vi ska bygga ett till hus 200 meter från detta på vår mark, som blir lite mindre. Tänkt att jag ska bo där :D

Hanneles jul-paradis sa...

gillar man trädgård är det mysigt med ett eget hus.