fredag 26 november 2010

Lussekattsbak

Idag ska jag baka lussekatter med min kusin Jenny. Ska dit efter jobbet och det ska bli synnerligen mysigt! Har sett fram emot att få baka och äta lussekatter igen, har inte smakat någon än. Förra året när vi bakade blev det lite tokigt med jäsningen som ni kanske minns från bilderna... Vi tänkte inte göra samma misstag i år.


Ser att lussekatterna utan saffran tar slut ungefär lika fort som de med saffran, i affärerna jag varit i hittills. Har ju skrivit om det innan att det är vanligt utan saffran i Västra Götalandsregionen, vilket jag tycker är intressant. Skulle vilja gå till botten med hur det kommer sig. Har själv växt upp med lussekatter utan saffran.


Ha en fin dag allihop!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Sv: tackar! jo man måste ta sig tid att njuta av advent :) det som är meningen i slutändan!

Skye sa...

Det där har jag också funderat över... utan saffran är det ju bara vanliga, släta bullar liksom. Också gott i och för sig, men de finns ju året runt.

Johanna sa...

Låter väldigt intressant - jag har aldrig ätit utan saffran själv! lycka till med baket!

Underbara Juletid sa...

Jag blev väldigt förvånad då jag blev bjuden på lussebullar utan saffran av en kollega. Det är ju saffranet som är själva grejen tycker jag ;) Lycka till med baket!