tisdag 16 november 2010

Vörtbröd och ljuslyktor

Från maj till november längtar jag efter vörtbröd som är bland det godaste jag vet. Och igår hittade jag det i affären och blev så glad! Tänk att något så trivialt som bröd kan göra en så glad? Så efter jobb och två timmar träning kom jag hem och åt vörtbröd, prästost och rödbetssallad till Fotbollsgalan. 

I helgen var mamma och pappa här och jag tände ljuslyktor både inne och ute, och det är verkligen stämningsfullt!
8 kommentarer:

JULBLOGGEN sa...

Åhh i vilken butik hittade du vörtbrödet? Jag har letat som en tok i flera affärer här i Gbg..

Lisas Jul sa...

Sv: tack, kul du gillade teckensnittet :D Ja man kan markera! Men oftast hittar man tillbaka dit man hittade granen, för vi känner till våra marker bra, men snöar det måste man märka ut ibland :) Brukar spendera många dagar i skogen. Ibland finns det ju grantjuvar ;) Så då är det bäst att INTE märka ut, för då finns risken att dom ser hur fin den är själva, haha! Så härligt att du är ledig lucia! Det är en viktig dag :) Julkonsert live, kan inte bli illa.. skulle själv behöva gå på nån sån :) men i soffan framför tv-lucian funkar rätt bra också!

Så mysigt med lyktorna! Och det ser galet gott ut det där, älskar vörtbröd :)

Axelina sa...

Det ser ju inte helt fel ut, jag vill ha julmat nu! Alltid lika fint med lyktor, men det är något speciellt med lyktor till jul:)

Axelina sa...

Sv: Singeln var inte alls så bra, jag håller med. Men skivan är faktiskt bättre, känns lite som gamla Mariah:) Vissa låtar är underbara!

Jultraditioner sa...

vörtbröd med russin är bästa jag vet :)

Susanne Fridholm sa...

Skumtomtar hade den effekten på mig!

Therese sa...

Susanne, jag har en påse skumtomtar från Gekås som väntar på att ätas upp i helgen! :)

Ellen sa...

Vörtbröd är underbart men jag hade dock tänkt vänta lite med det och spara det tills närmare in på julafton! Men nu blev jag riktigt suen på det när jag läste detta, det kan bli svårt att hålla sig :)